الخميس، 3 مارس 2011

كفتة الحاتي

طريقة كفتة الحاتي اللي بنشتيرها من الحاتي \ الكبابجي
جربوها وهتدعولي
المقادير
كيلو لحمة مفرومة كندوز او ضاني
وربع كيلو برغل منقوع في ماء ربع ساعة ومصفي من الماء ولو برغل ناعم يغسل ولا ينقع
حتة ليه صغيرة
بصلة مبشورة وصفيها من مائها
وملح وفلفل وبهارات لحمة
الطريقة
افرمي المقادير تاني مع بعض واتركيها في الثلاجة نصف ساعة لتتماسك
وصبعيها علي الاسياخ واشويها علي شواية الفحم او الشواية العادية
او صبعيها علي معلقة واسحبيها علشان تكون مجوفة وسويها في مصفاة علي بخارالماء وبعدين حمريها تحت شواية الفرن او الشواية العادية قليلا
وتكوني مولعة فحمة وتحطيها في فنجان وتضعيها في وسط صينيه الكفتة وتضعي عليها ملعقة زيت وغطي الصينية بسرعة وبعد 10 دقايق دوقي احلي كفتة وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق